Home Crna kronika Muškarac pronađen mrtav u ćeliji u KPZ Zenica

Muškarac pronađen mrtav u ćeliji u KPZ Zenica

SHARE

A.A. (28) pronađen je mrtav u ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Zenica, danas, 10. prosinca 2020. godine. Informaciju je za N1 potvrdio Redžo Kahrić, ravnatelj ove institucije.

Beživotno tijelo A.A. pronađeno je u 00:20 sati. On se u zatvoru nalazio zbog počinjenja brojnih krivičnih djela. Nakon što se nije vratio na nastavak izdržavanja zatvorske kazne, A.A. je uhićen u Žepču.

Prema neslužbenim informacijama on je izvršio samoubojstvo zbog djevojke koja ga je krila i pomagala mu, a jučer uhićena zajedno s njim. Kaznu je trebao izdržavati do 6. kolovoza 2023. godine.

Podsjećamo, policijski službenici Policijske stanice Žepče su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela (razbojništva, teške krađe i krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga), koja su počinjena u proteklom periodu na području općine Žepče. Operativnim radom na terenu došlo se do određenih saznanja i podataka da se u vezu sa izvršenim krivičnim djelima mogu dovesti dva lica sa područja Maglaja, priopćeno je danas iz MUP-a ZDK.

Kako je navedeno u priopćenju, za licem A.A., rođenim 1992. godine, iz Maglaja, Općinski sud u Zavidovićima je raspisao centralnu potragu zbog nevraćanja u zatvorsku ustanovu, odnosno zloupotrebe vanzavodskog dopusta. U skladu sa raspisanom potragom, intenzivno se tragalo za navedenim licem, te su paralelno sa tim poduzimane i aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se sumnjičilo navedeno lice, kao i lice H.A., iz Maglaja.

Prikupljajući operativna saznanja na terenu, došlo se do informacije da su se dva nepoznata lica nastanila u jednoj kući, u mjestu Donja Golubinja te da postoji mogućnost da se radi o licima koja se potražuju i koja se mogu dovesti u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima”, priopćeno je iz policije.

Postupajući u skladu sa naredbom Županijskog suda u Zenici, policijski timovi su izvršili pretres kuće koju je koristilo lice A.A., kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti (odjevni predmeti i mobilni telefon), koji će biti predmet daljnjih provjera i postupanja policijskih službenika na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lice A.A. je predato na nadležnost službenicima Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica a protiv M.Dž. će Županijskom tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela“ iz člana 346. Krivičnog zakon Federacije BiH”, priopćeno je.