Home Crna kronika Nevjenčanu suprugu zlostavljao 10 godina, a onda je polio benzinom i zapalio

Nevjenčanu suprugu zlostavljao 10 godina, a onda je polio benzinom i zapalio

SHARE

Čitanjem optužnice u Okružnom sudu u Banja Luci počelo je suđenje Branislavu Stanivukoviću (43) iz Kukulja kod Srpca, optuženom za svirepo ubojstvo nevjenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. lipnja u Aleksandrovcu kod Laktaša. Stanivukoviću se na teret stavlja da je, na očigled žrtvine kćerke Slađane, Milicu polio benzinom po glavi i tijelu, i zapalio upaljačem. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla.

U optužnici se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

“Kada je oštećena, tijekom 2012. godine, uspjela pobjeći kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila da s njim živi u vanbračnoj zajednici”, navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je 20. lipnja ujutro Stanivuković automobilom Peugeot 406 pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci – Aleksandrovac. Kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina.

“Oštećena je u tom momentu počela da bježi, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i htio”, navodi se u optužnici.

Milica je zadobila opekotine 2. i 3. stupnja po glavi, leđima i obje ruke. Prevezena je u bolnicu, gdje je preminula 3. kolovoza.

Tužitelj Tatjana Ninković kaže da će optužnicu dokazivati saslušanjem deset svjedoka, pet vještaka i materijalnim dokazima, kao što su flaša u kojoj je Stanivuković nosio benzin, te upaljač kojim je zapalio Milicu.

“Među svjedocima je dvoje očevidaca kritičnog događaja. Svjedoci će ispričati i šta se događalo prethodne večeri, te šta im je Milica povjeravala. Dokazati ćemo da je optuženi bio uračunljiv. On jeste emocionalno nestabilan, što karakterizira često nasilničko ponašanje, ali nije duševno poremećen”, istaknula je Ninković.

Obrana nije iznosila uvodnu riječ i dokaze će naknadno predlagati. Stanivuković je želio da “odgovori” na navode optužnice, što mu nije dozvoljeno.

Odvjetnik Stojan Vukajlović požalio se da u prosincu nema slobodnih termina za suđenje, pa su mu članovi sudskog vijeća odgovorili da nađe zamjenu.

“Ne može se sud prilagođavati odvjetnicima ili tužiteljima, to je iščašeno! Vi morate nama da se prilagođavate. Ovo je sud, a vi ste stranka u postupku”, rekao je sudac Milan Blagojević.