Home Crna kronika (VIDEO) Uhićenje Dragana Ševe

(VIDEO) Uhićenje Dragana Ševe

SHARE

Pripadnici Specijalne antiterorističke jednice MUP-a Republike Srpske su jučer uhitili Dragana Ševu iz Banja Luke koji se sumnjiči za kazneno djelo “Teško ubojstvo“ koje je počinjeno 07.12.2020. godine u manastiru Glogova, kod Šipova, javlja N1.

U policijskoj akciji, osim Specijalne antiterorističke jednice sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, a o događaju je obavješten i postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Akcija lociranja i uhićenja osumnjičenog trajala je cijeli dan, a bili su uključeni i pripadnici policijskih uprava Banja Luka i Mrkonjić Grad.

Srna javlja da je uhićen Dragan Ševo.

On se sumnjiči da je ubio monaha Stefana u Šipovu.

Prema medijskim saznanjima, monah Stefan zadobio je dva uboda nožem. Jedan u grudni koš jedan blizu srca. Uspio je da pozove drugog monaha koji nije bio u manastiru kobne večeri, i da mu kaže  što se dogodilo.

Nagađa se da bi motiv mogao da bude koristoljublje jer je nestao novac sa mjesta gdje su ga u manastiru držali, a radi se o stotinak maraka.

Osumnjičeni je, navodno, imao i problema sa narkoticima.

Nakon što je brutalno ubio monaha, ubojica je pobjegao u Banjaluku sa osobom koja ga je čekala u blizini. Vozaču je policija ubrzo ušla u trag.

Prilikom uhićenja je bio krvav, a sumnja se da si je zabio nož u grudi.