Home Šport Održan šahovski turnir u Čitluku, Borna Pehar osvojio, brat i sestra iz...

Održan šahovski turnir u Čitluku, Borna Pehar osvojio, brat i sestra iz Ljubuškog ostvarili odlične rezultate

SHARE

U subotu, 12.12.2020. u Hotelu Brotnjo u Čitluku u organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo održan je pozivni Božićni šahovski turnir za kadete, piše Radio Ljubuški.

Na turniru je nastupilo 20 igrača iz Čitluka, Ljubuškog, Širokog Brijega i Čapljine.

Igralo se švicarskim sustavom od 7 kola i tempom igre od 10 minuta po igraču.

Igrao se zajednički turnir, a šahisti su bili podijeljeni u dvije skupine, igrači do 12 i igrači do 16 godina starosti.

U konkurenciji do 12 godina nastupilo je 18 igrača među kojima i dvoje Ljubušaka, 10-godišnja Mihaela Buntić i sedmogodišnji Šimun Enzo Buntić koji nastupaju za Šahovski klub Brotnjo.

Mihaela je odigrala dobar turnir i u subotu je u jakoj konkurenciji osvojila 5 bodova i zauzela odlično treće mjesto, ispred nje su bili Borna Pehar i Ana Ostojić.

Mihaelin mlađi brat Šimun Enzo je osvojio solidnih 2.5 bodova. Šimunu je ovo prvi ozbiljniji turnir tako da se njegov rezultat može smatrati kao vrlo dobar nastup.

Nadamo se da će se u budućnosti u ovu drevnu igru zaljubiti još koje dijete iz Ljubuškog i razveseljavati nas dobrim rezulatima.

Na kraju napomenimo i to da je, osim što je osvojio prvo mjesto u konkurenciji do 12 godina, Borna Pehar iz Čitluka ujedno bio i pobjednik cjelokupnog turnira održanog u Hotelu Brotnjo, piše Radio Ljubuški.