Home Crna kronika DETALJI STRAŠNOG UBOJSTVA U BiH: Pijan došao kući, starica mu prigovorila, on...

DETALJI STRAŠNOG UBOJSTVA U BiH: Pijan došao kući, starica mu prigovorila, on je ubio šakama na njezin imendan

SHARE

Novo ubojstvo u Lašvanskoj dolini, u kojem je u obiteljskoj kući brutalno ubijena 79-godišnja Luca Jukić iz Gornjeg Putićeva, saslušanjem uhićenog nećaka M. J. (55) bacilo je novo svjetlo na čitav slučaj.

Naime, kako se neslužbeno doznaje, uhićeni je policiji priznao da je u naletu bijesa, nakon kraće rasprave, šakama, a ne nožem kako se to prvotno činilo, ubio svoju tetku, s kojom je živio u istoj kući.

Ubijena na imendan

Navodno su ga taj dan kući dovezli pijanog, a starica mu je nešto prigovorila, pa ju je u naletu bijesa nasmrt pretukao.

I to baš na njezin imendan, dan sv. Lucije, kojim po katoličkom kalendaru imendan slave osobe sa izvedenicom imena Lucija.

Njegove navode potvrdila je i obdukcija koja je jučer urađena na Odjelu patologije JU Bolnica Travnik, nakon koje je jasno bilo vidljivo da je starica pretučena.

Nakon ubojstva, rekao je policiji, napustio je kuću i krenuo u pravcu Novog Travnika.

Tamo ga je, u mjestu Stojkovići, nakon prijave mještana uhitila policijska patrola.

Sa sobom je, doznaje se, imao nož koji je, svjestan da ne može pobjeći od policije, bacio u susjedno dvorište, a policija ga je nakon uhićenja uzela kao dokaz.

Nakon uhićenja policajci još uvijek nisu znali za ubojstvo starice, pa su mu najprije napisali kaznu o kršenju naredbe o zabrani kretanja poslije 23 sata.

Stravičan prizor

U kriminalističkoj obradi, obzirom da je uz sebe imao nož, policijski djelatnici provjerili su kuću u kojoj je živio i tamo zatekli stravičan prizor.

Nije sigurno jesu li ga, osim policije, jučer saslušali i dežurni tužitelj u prisustvu njegovog odvjetnika.

U samom Gornjem Putićevu za staricu su kazali kako su je svi znali, ali da zadnjih godina nije puno izlazila iz kuće, obzirom da je bila bolesna. Svi su šokirani ovakvim raspletom.

Više o svemu trebalo bi biti poznato u narednih nekoliko dana, a valja naglasiti da je ovo bilo drugo ubojstvo u Lašvanskoj dolini u zadnjih pet dana. U srijedu je u novotravničkom mjestu Muholjići, podsjetimo, ubijen pastir i vlasnik stada ovaca Dževad Ramulj, piše Dnevni avaz.