Home Vijesti PREDSJEDNIK TANZANIJE: POSTILI SMO I MOLILI, BOG JE ZAUSTAVIO KORONAVIRUS

PREDSJEDNIK TANZANIJE: POSTILI SMO I MOLILI, BOG JE ZAUSTAVIO KORONAVIRUS

SHARE
Novinar Ruud Ellmendorp nalazi se u Tanzaniji, državi koja već od travnja nema koronavirusa.

Pošto je virus prisutan u susjednim državama ove afričke zemlje, novinar je odlučio istražiti krije li Tanzanija pacijente.

Prvo je otišao u središte grada gdje nitko nije nosio masku.

– Sve mi je bilo malo čudno pa sam odlučio provjeriti znake povećane smrtnosti i to na groblju, u obliku novih grobnica i datuma smrti. Tako sam vidio ranije i slične znakove tragedije u Zambiji tijekom epidemije HIV-a i u Angoli tijekom epidemije virusa Marburg. Na svoje iznenađenje pronašao sam jednu ili dvije nove grobnice u cijelom groblju. Onda sam odlučio otići kod bolnice. Niti je bilo znakova panike niti vozila hitne pomoći koje juri niti dodatni ležajeva oko bolnice – priča novinar.

Zanimljivo je kako u Tanznaniji objašnjavaju i kako su pobijedili koronavirus, a to je molitvom i tanzanijski napitkom “Covidom” inspiriranom receptom s Madagaskara.

Tanzanijski predsjednik John Magufuli za medije je kazao da je Bog sačuvao Tanzaniju, a zanimljivo je da je bilo gdje teško pronaći tu izjavu. Kada je na proljeće izbio prvi val korone u toj zemlji, predsjednik John pozvao je narod na tri dana molitve kako bi pandemija prestala. U Tanzaniji, državi s preko 50 milijuna stanovnika, broj zaraženih se zaustavio na 509. Ne samo da je već u proljeće prestao broj novih slučajeva, nego i u ovom jesenskom/zimskom valu Tanzanija i dalje nema zaraženih. Predsjednik Magufuli je, nakon prestanka korone u svojoj državi, izjavio: “Korona bolest je eliminirana zahvaljujući Bogu. Vjerujem i siguran sam da mnogi stanovnici Tanzanije vjeruju da je Bog eliminirao korona bolest. Želim zahvaliti stanovnicima Tanzanije na njihovoj vjeri. Molili smo i postili da nas Bog spasi od pandemije koja je pogodila našu zemlju i svijet. I Bog nam je odgovorio – kazao je tanzanijski predsjednik.

PREDSJEDNIK TANZANIJE: POSTILI SMO I MOLILI, BOG JE ZAUSTAVIO KORONAVIRUS

Izvor: Grude.com