Home Vijesti ZASAD NIJE ZABILJEŽEN NIJEDAN SLUČAJ GRIPE U HRVATSKOJ, PROŠLE GODINE DOSAD VEĆ...

ZASAD NIJE ZABILJEŽEN NIJEDAN SLUČAJ GRIPE U HRVATSKOJ, PROŠLE GODINE DOSAD VEĆ BILA 134 SLUČAJA

SHARE
Sezona gripe u Hrvatskoj je počela, ali za sada nije potvrđen ni jedan oboljeli. U istom razdoblju lani bila su već 134 slučaja dok je do kraja prošle sezone od te respiratorne bolesti registrirano 59.725 slučajeva što je u razini hrvatskog prosjeka

Hrvatskoj zadnji podaci govore da gripe nema, odnosno laboratorijski nije potvrđen ni jedan slučaj, premda je lani u ovo vrijeme već krenula ta sezonska infekcija, piše Jutarnji list.

Sezona gripe svake sezone krene sredinom studenog, a završava u ožujku ili travnju.

Prema podacima Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC), još nije zabilježena ni jedna hospitalizacija zbog gripe u 55 zemalja Europe koje se prate u toj organizaciji, a 30 zemlja prijavilo je aktivnosti u početnoj fazi, pet izvještava o niskom intenzitetu, a 29 zemalja nije prijavilo nikakvu aktivnost gripe. S obzirom na to da se radi tek o pokojem slučaju, svjetska karta gripe Svjetske zdravstvene organizacije još je bijela. Naime, sve dok u zemlji nema više od 10 slučajeva gripe, ona ostaje u bijelom, a takva je trenutačna situacija u svim europskim zemljama.