Home Crna kronika 250 policajaca u akciji diljem BiH, pretresi i uhićenja

250 policajaca u akciji diljem BiH, pretresi i uhićenja

SHARE

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Pretresi se obavljaju na 20 lokacija.

Kako je priopćeno iz Granične policije, po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH.

Tom prilikom je zadokumentirano obavljanje više kaznenih djela organiziranog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog podrijetla bez trošarinskih markica uz sudjelovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezane kriminalne skupine, koje imaju jasno definiranu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta.

”Ovako organizirane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta. Na realizaciji akcije, trenutno je angažirano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske”, navedeno je.