Home Crna kronika Ubio vlasnika kafića dok je proslavljao rođenje djeteta

Ubio vlasnika kafića dok je proslavljao rođenje djeteta

SHARE

Perica Simčević (29) iz Bosanskog Šamca optužen je da je hicem iz pištolja ubio Marka Radoša, vlasnika modričkog kafića “Colosseum”.

Simčević se tereti za zločin koji se dogodio u noći između 24. i 25. srpnja, a osim za ubojstva, optužen je i za nanošenje povreda te nedozvoljeno držanje oružja.

Verbalni sukob

Kako se navodi, svemu je prethodila njegova rasprava sa O. E., a zatim i verbalni sukob sa Ć. N. Simčević je, dodaje se, bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, nakon teškog pijanstva, 2,98 promila alkohola u krvi.

– Simčević odlazi do ulaza u šank, gdje dolazi do naguravanja između njega i Ć. N., da bi u jednom momentu optuženi okrenuo leđa Ć. N. te iz platnene torbice sa remnikom, koju je donio sa sobom tijekom dolaska u ugostiteljski objekt, izvadio pištolj sa naknadno ugrađenim kompenzatorom trzaja i gumenom oblogom rukohvata. Pištolj je neovlašteno nosio sa sobom, odnosno za njega nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja – ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, sa pištoljem u desnoj ruci okreće se prema Ć. N. i kreće prema njemu sa ispruženom desnom rukom u kojoj drži pištolj usmjeren prema glavi Ć. N. repetirajući pištolj.

– Sa cijevi pištolja udara Ć. N. u glavu, nanijevši mu povredu u vidu oguljotine kože, odnosno laku povredu – navodi se u optužnici.

Potom, dodaje se, dolazi do naguravanja između više osoba, a prilazi im Marko Radoš.

– Simčević u tom momentu u desnoj ruci drži pištolj usmjeren prema tijelu Radoša, svjestan da je pištolj prethodno repetirao, čime je metak potisnuo u cijev, i da povlačenjem okidača na pištolju koji je usmjeren prema tijelu Radoša može da ga ubije, na što i pristaje – dodaje se u optužnici.

U tom momentu, dok je razmak između cijevi pištolja i tijela Radoša iznosio najviše 15 do 20 centimetara, ispaljuje jedan metak.

– Pogodio je Radoša u prednju desnu stranu grudnog koša, nanijevši mu na taj način prostrijelinu ranu koja se kanalom između petog i šestog rebra desne strane grudnog koša nastavljala u grudnu duplju – ističe se u optužnici.

Radoš je na licu mjesta iskrvario i podlegao.

Kako pišu “Nezavisne”, ubijeni muškarac proslavljao je rođenje prvog djeteta.