Home Crna kronika Od koronavirusa preminuo omiljeni liječnik dr. Pero Lovrić

Od koronavirusa preminuo omiljeni liječnik dr. Pero Lovrić

SHARE

Koronavirus je odnio još jednu žrtvu u Kiseljaku. Od posljedica zaraze ovom bolešču u 75 godini života preminuo je prim.dr. Pero Lovrić, jedan od omiljenih liječnika u Kiseljaku.

Cijeli je radni vijek proveo u Domu zdravlja u Kiseljaku, a iako je u mirovini, na raspolaganje se ovoj ustanovi stavio nakon izbijanja epidemije virusa od kojega je radeći gotovo do posljednjeg dana života preminuo.

Opraštajući se od omiljenog kolege, djelatnici Doma zdravlja Kiseljak, ustanove čija je dobra duša bio, istaknuli su kako ćr dr. Lovrića pamtiti po susretljivosti i spremnosti pomoći , osobito mlađim kolegama kojima je nerijetko bio na raspolaganju, pomažući svojim znanjem, ali i ogromnim stručnim i životnim iskustvom. „Kao liječnika, ali posebno kao čovjeka, izuzetno me pogodila vijest da nas je napustio dr. Pero.

Pratio sam njegovo zdravstveno stanje s nadom, iako opravdano zabrinut, da će i ovu životnu bitku dobiti, da će se oporaviti i vratiti se svojoj obitelji, supruzi, djeci, unucima, ali i njegovoj, bit ću slobodan kazati, drugoj obitelji, kolektivu Doma zdravlja. Iako iznimno stručan iječnik, pouzdan i prije svega požrtvovan, cijeli svoj radni vijek proveo je u našem Domu zdravlja ne stremeći nekim velikim karijerama i ustanovama nego želeći biti na usluzi svojim ljudima, od pomoći kolegama te ostaviti trag upravo u svom Kiseljaku. I tomu je u potpunosti uspio! Neću se ni usuditi prognozirati brojke života koje je spasio, neprospavanih noći koje je probdio.

Kao osoba starije životne dobi, nije tražio izuzeće ni u vrijeme pandemije, hrabro se noseći sa svim izazovima i dijeleći sudbinu svih djelatnika Doma zdravlja. Na tome sam mu kao ravnatelj i kolega iznimno zahvalan. Njegov odlazak će ostaviti ogromnu prazninu u našem kolektivu, ali i cijeloj našoj društvenoj zajednici koja ga je imala priliku viđati i sretati svakodnevno, ne samo u Domu zdravlja nego i na svim drugim važnim i manje važnim događajima“, istaknuo je opraštajući se od dr. Pere Lovrića, dr. Nino Baban, ravnatelj Doma zdravlja Kiseljak. Uz rad u Domu zdravlja, dr. Pero Lovrić bio je i dugogodišnji predsjednik Crvenog križa u Kiseljaku. „Bio je dostupan u svako doba dana i noći. Na njega se moglo uvijek računati!

Možemo s pravom reći da je bio stub, kralježnica kako Crvenoga križa i Doma zdravlja, tako i čitave općine Kiseljak“, naglašavaju aktivisti i volonteri Crvenog križa Kiseljak. Dr. Pero Lovrić rođen je 1945. godine u naselju Kovači, općina Kiseljak. Nakon osnovne škole u Kiseljaku, bio je dijelom prve kiseljačke generacije gimnazijalaca koju je tada pohađalo 13 učenika od kojih je njih četvero kasnije postalo liječnicima. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu, a kasnije specijalizirao medicinu rada, piše Večernji list.