Home Politika Vlada HNŽ-a prepoznaje važnost vitalnih medija za hrvatski narod, obećano od 200.000...

Vlada HNŽ-a prepoznaje važnost vitalnih medija za hrvatski narod, obećano od 200.000 KM pomoći

SHARE

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik u županijskoj Skupštini, primio je danas u službeni posjet Slavicu Karačić, novoimenovanu ravnateljicu Radiotelevizije Herceg-Bosne.

Tom prigodom, predsjednik Herceg je Karačić uputio i službenu čestitku na imenovanju te joj poželio uspješan rad na planu daljnjega razvoja RTV HB kao jednoga od vitalnih medija, osobito za hrvatski narod u BiH.

”Vlada HNŽ-a prepoznaje važnost medija čija zadaća nije samo informirati javnost, nego i poticati na dijalog, kao i pružati potporu demokratskom razvitku cjelokupne društvene zajednice. Radiotelevizija Herceg-Bosne ima, pak, i poglavito važnu ulogu u javnom prostoru BiH kao jedini javni televizijski medij koji program emitira na hrvatskom jeziku odnosno jeziku jednoga od tri konstitutivna i ravnopravna naroda u ovoj državi. Zato će Vlada HNŽ-a i sljedeće godine financijski pomoći rad RTV Herceg-Bosne u iznosu od 220.000 KM, kako smo to činili i prethodnih godina”, poručio je Herceg.

Ravnateljica Karačić zahvalila je na prijamu i čestitkama, ističući i u ovoj prigodi zahvalu kako Hercegu osobno tako i Vladi HNŽ-a za potporu i razumijevanje u njihovu radu.

”Zahvaljujem na Vašoj ukupnoj potpori koja nam je od velikoga značaja u nastavku provedbe započetoga projekta rasta i razvoja RTV HB kao objektivnog i odgovornog medija koji želimo učiniti dostupnim svim Hrvatima u BiH, ali i izvan nje”, kazala je ravnateljica Karačić, priopćeno je iz Vlade HNž-a, prenosi Bljesak.info.