Home Šport Izbornik aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki o Mostarki Ćamili: “Ona je zlatna osoba,...

Izbornik aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki o Mostarki Ćamili: “Ona je zlatna osoba, vrlo duhovita, često zbija šale na vlastiti račun…”

SHARE

Nakon što je Hrvatska izborila polufinale Eura analizira se snaga naše reprezentacije, pa i u inozemnim krugovima. Emmanuel Mayonnade, izbornik aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki, govorio je za L’Equipe o Hrvatskoj…

“Vrlo su kompaktne, agresivne i jako organizirane.  Rezultati Hrvatske moraju se shvatiti ozbiljno. Mislim da će zbog dovoljnog broja dana za pripremu Francuska biti još dominantnija u ovom dvoboju”, rekao je, te naglasio jednu stvar:

“Da postoji ograničeno vrijeme za napad kao u košarci, one ne bi ni izborile ovo natjecanje jer jako, jako dugo zadržavaju loptu i koriste to što suci toleriraju takav stil tijekom cijelog natjecanja. Kada smo igrali protiv njih, često sam pomislio da će im oduzeti loptu, no one bi zabijale u posljednjim sekundama akcija.”

Govorio je i Tei Pijević, hrvatskoj vratarki…

“Stoji vrlo blizu gol-linije, puno toga anticipira i kada uspijeva, dobro im ide. Međutim, ne vjerujem da će biti uspješna protiv Francuske zbog karakteristika igračica koje imaju. Jedan od razloga zbog kojeg je Tea došla do izražaja je i činjenica da je se nema vremena analizirati. Razgovarali smo o Tei minutu uoči utakmice”, pišu Sportske novosti. 

Ćamila Mičijević također je bila tema…

“Zbog koljena nije igrala dvije godine i zaista je potrebna velika snaga volje i karaktera da se vratiš ovako dobar. U reprezentaciji se 90 posto stvari priprema upravo za nju. Vidimo da preuzima stvari u svoje ruke.”, rekao je te je dodao još i ovo:

“Ona je zlatna osoba, vrlo duhovita, često zbija šale na vlastiti račun. U hodnicima hotela u Koldingu moglo se čuti samo nju.”