Home Vijesti Dođite u utorak na Humac i priključite se akciji: “Ovo je nešto...

Dođite u utorak na Humac i priključite se akciji: “Ovo je nešto što bi možda i sam Isus učinio da je danas i fizički s nama na zemlji”

SHARE

Već tradicionalno u dogovoru s Crvenim križem Grada Ljubuškog u samostanskim prostorima na Humcu organizira se božićna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovaj put će se održati u utorak 22. prosinca od 9 do 12 sati.

“Stoga, dragi vjernici, predlažemo svima koji ste zdravi, da među darove koje želite nekome za Božić pokloniti, uvrstite i dar svoje vlastite krvi. To će sigurno biti najveći dar kojega možete darovati.

Pozivamo one koji mogu i žele darovati svoju krv da se odazovu ovom humanom i plemenitom činu”, poručili su franjevci s Humca, i dodali kako je to nešto što bi i Isus učinio.

“Pripremajući se za proslavu Kristovog rođenja i dolaska među nas ljude u našem naličju, razmišljamo na koji sve način možemo učiniti nešto dobro, nešto što bi možda i sam Isus učinio da je danas i fizički s nama na zemlji.

On bi sigurno i danas postupao onako kako su opisali evanđelisti: pohađao bi bolesne, tješio žalosne, naviještao obraćenje, praštao grijehe… a možda bi nekom stradalniku ili bolesniku koji mora na operaciju darovao krv!”, navodi se u priopćenju.