Home Društvo Hoće li Ljubuški prvi u BiH napraviti “tematski bike park”?!

Hoće li Ljubuški prvi u BiH napraviti “tematski bike park”?!

SHARE

Iza Biciklističkog kluba Ljubuški je jedna uspješna godina, godina u kojoj su, unatoč pandemiji, proveli mnoge aktivnosti.

Organizirali su i sudjelovali na brojnim biciklističkim događajima, a sinoć su sve to zaokružili godišnjom sjednicom na kojoj su podijelili zahvalnice svima koji su im bili podrška.

Jučer su ljubuški biciklisti također i organizirali jedno zanimljivo darivanje djece, odjeveni u Djedove Božićnjake provozali su se gradom i djeci dijelili slatkiše.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški gostovao je Josip Ramljak, tajnik Biciklističkog kluba Ljubuški, koji je govorio o svemu napravljenom u tekućoj, ali i o planovima za budućnost.

„Gradske vlasti su nas od samog početka jako dobro primile i nikad nam nisu okrenule leđa, a dolaskom novog gradonačelnika Vedrana Markotića stvarno smo procvjetali, Vedran uviđa te neke trendove i potencijale cikloturizma za razvoj Ljubuškog i zahvaljujući tome uspjeli smo dosta toga učiniti“, kaže Ramljak i dodaje kako su već u suradnji s gradom krenuli u planiranje jednog velikog projekta na području Ljubuškog.

„S gradskim vlastima razvijamo priču o jedinstvenom projektu na području BiH. Trebali bi biti prvi grad koji će napraviti „tematski bike park“, koji bi bio reprezentativan ulaz u grad. To bi bio vrlo atraktivan park s klupama i stazama. To bi bio raj za rolere, bicikliste i ljude koji vozaju romobile. Bio bi to ujedno i odmor za dušu i tijelo ljudi koji se žele odmoriti i sjesti na klupe, park bi se prostirao na 1000 kvadrata“, objašnjava Ramljak.

Biciklistički klub Ljubuški je izrastao u jednu respektabilnu organizaciju, već ih uvažavaju i na razini BiH, a to najbolje potvrđuje podatak da je Ramljak izabran u nadzorni odbor Biciklističkog saveza BiH na nedavno održanoj sjednici.

„Priključili smo se radu Saveza u 2020. i rekli smo sebi; „idemo ovu godinu jako“ i na kraju 24 kluba su izglasala povjerenje meni kao članu Nadzornog odbora“, kaže Ramljak koji dodaje kako i na razini BiH imaju ambiciozne planove.

Plan im je da se u BiH uvede EuroVelo staza koja bi se priključivala na Ćirinu prugu. EuroVelo staze su namijenjene biciklisitičkom turizmu diljem kontinenta, a u BiH takva staza još ne postoji i u narednom razdoblju će u Biciklističkom savezu raditi na tome da se to promijeni.

Više poslušajte u audiozapisu RADIJA LJUBUŠKI OVDJE