Home Politika MALO O IZBORIMA U MOSTARU: Nepoznati “kontrolori” građanima “zavirivali” u dokumente

MALO O IZBORIMA U MOSTARU: Nepoznati “kontrolori” građanima “zavirivali” u dokumente

SHARE

Na izbornom mjestu Zalik u Mostaru, zabilježene su neregularnosti kada je u pitanju izborni proces. Zabilježeno je kako neakreditirane osobe ispred izbornih mjesta pregledavaju osobne dokumente biračima, piše Dnevno.ba. 

Kako se doznaje, nekoliko osoba stajalo je ispred izbornog mjesta u Zaliku gdje su bez jasno vidljivih akreditacija pregledali osobne dokumente birača koji su dolazili na biračko mjesto.

Na konstataciju jedne osobe da to ne bi smjeli raditi i da za to postoje osobe koje unutar samih biračkih mjesta kontroliraju osobne dokumente, jedan od “kontrolora” rekao je kako on može raditi što hoće.

“Policija je intervenirala i vidjela o čemu se radi. Osobe koje su to radile su pobjegle. Slična situacija dogodila se i u Blagaju gdje je pored biračkog mjesta kafić koji drži čovjek koji je član SDA te na tom mjestu dijelio kavu i sok građanima prije i poslije izlaska na izbore”, rekli su iz Platforme za progres za Klix.ba

Također ističu da su od otvaranja biračkih mjesta zabilježene još neke izborne nepravilnosti.

“Našem članu biračkog odbora nije omogućen dolazak na biračko mjesto, a dovedena je zamjena koja nije imenovana za zamjenu za to biračko mjesto. Prijavili smo i GIK-u i CIK-u taj slučaj i trenutno čekamo njihov odgovor”, istakli su iz ove stranke.