Home Društvo Mladi iz Ljubuškog ponovno u humanoj misiji!

Mladi iz Ljubuškog ponovno u humanoj misiji!

SHARE

Ove godine u Ljubuškom se neće održati tradicionalni Božićni sajam Udruge mladih Agape.

Uvijek je to bila posebna atrakcija za sve one koji su dolazili kušati kuhano vino i razne slastice dok su u pozadini pod lijepo okićenim šatorom svirali domaći bendovi, no u ovoj godini pandemije Božićni sajam jednostavno nije bilo moguće održati.

No zato koronavirus nije spriječio članove Udruge mladih Agape da nastave sa plemenitom misijom pomaganja siromašnima, ove godine su na drugačije načine nastavili skupljati novac kako bi za blagdane mogli otići u kuće potrebitih i obradovati ih paketima.

Akcija Reakcija tako je ušla i u svoju devetu godinu, a Ivan Mlinarević, predsjednik Udruge kaže kako su već skupili dovoljno da podijele pakete za 300 obitelji.

„Dosad je javnost naučila na naš sajam koji je baš bio posjećen, ali ove godine to radimo na drugi način. Prikupljamo novce, htjeli smo probuditi taj duh Božića na drugi način, dijelimo video poruke na našim stranicama i iskustva volontera. Same donacije su ove godine išle malo drugačije. Otvorili smo Paypal račun. Imamo humanitarni broj koji nismo imali devet ranijih godina, imamo na 15 lokacija svoje kasice za donacije…“, nabraja.

Kaže kako je zadovoljan odazivom i građana i sponzora.

„Imamo situacija gdje su neki čak pojačavali donacije. Institucije su nas kontaktirale i pitale kako i one mogu sudjelovati. Tu mislim na škole. I dječji vrtići su nam se javljali, kao i fizičke osobe koje su nas zaustavljale i pitale kako nam mogu pomoći jer ove godine ne mogu doći na sajam“, govori Mlinarević i dodaje kako ih je ova podrška ispunila emocijama.

Sve ovo daje im snagu da nastave, samo ove godine, nego i idućih godina, ističe Mlinarević.

Dora Bokšić, članica udruge kaže kako su se ove godine više angažirali na terenu, mnogima je žao jer neće biti sajma, ali akcija „Reakcija“ zbog koje se i Sajam održavao, se nastavlja.

„Tužni su ljudi, kažu „fali sajam“, ali nije moguće…“, kaže Bokšić.

Moraju biti odgovorni i misliti na one kojima ova bolest može naštetiti.

Robert Hodžić kaže kako će ove godine s podjelom paketa krenuti nakon Božića.

O tome koliko je onih kojima je pomoć potrebna još nemaju pouzdane podatke.

„Mislim da ćemo to tek znati iduću godinu, svatko misli da se povećao broj potrebitih, mnogi su gubili posao, ali vidjet ćemo iduće godine…“, ističe Hodžić.

U audiozapisu OVDJE poslušajte što su za Radio Ljubuški rekli Ivan Mlinarević, Dora Bokšić i Robert Hodžić.

__________

Tko želi sudjelovati u akciji Reakciji za socijalno ugrožene obitelji grada Ljubuškog, može nazovati 092 890 890 (za korisnike HT Eronet mreže) i doniraj 2 KM.

Za one koji žele poduprijeti akciju Reakciju iz inozemstva, link na PayPal račun je OVDJE.

       Ivan Herceg / Radio Ljubuški