Home Politika MUP istražuje vlasnika Indexa Matiju Babića zbog govora mržnje i poziva na...

MUP istražuje vlasnika Indexa Matiju Babića zbog govora mržnje i poziva na rušenje crkava

SHARE

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite održanoj u ponedjeljak, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović bio je upitan je li podnesena kaznena prijava protiv osnivača portala Index, Matije Babića zbog poziva na paljenje crkvi i ostalog govora mržnje.

“Na to Vam mogu reći ono što vjerojatno i sami znate jer se policija glede toga očitovala, na način da je upoznata s objavom i da provodi poslove iz svoje nadležnosti.” – odgovorio je Božinović.

MUP RH objavio je i na Twitteru da je pokrenuo kriminalističćko istraživanje glede Babićeve objave.

Na Babićevo pozivanje na nasilje reagirala je i saborska zastupnica Marijana Petir koja je napisala:

Kako je riječ ne samo o govoru mržnje, nego i pozivima na uništavanje imovine, nasilje i likvidacije, vjerujem da će #DORH i @mup_rh poduzeti Zakonom propisane mjere.”

“Policija je upoznata s navedenom objavom te je kriminalističko istraživanje u tijeku” – odgovorili su iz MUP-a.

“Govor mržnje, pozivi na uništavanje imovine i crkava, poticanje na nasilje i likvidacije svećenika i vjernika postali su nažalost sve češća pojava na društvenim mrežama. Zahvaljujem @mup_rh koji je brzo reagirao i pokrenuo kriminalističku obradu.” – poručila je nakon toga Petir.

Babić je u objavi na Facebook profilu pozvao na razbijanje i paljenje crkvenih zgrada te na likvidacije, jer su ga zasmetale nove mjere Stožera i opaska premijera Andreja Plenkovića da se sjedenje satima u kafiću i ispijanje alkohola ne može uspoređivati s misom od sat vremena.

“Deseci tisuća poslova propast će zbog korone i mjera oko korone. Svi ti ljudi koji će ostati bez poslova i svega što su u životu stvarali istovremeno znaju da dok se njihovi poslovi odlukom stožera zatvaraju, crkve odlukom stožera ostaju otvorene.

Uz obrazloženje: nekim ljudima to treba & bezobrazno je uspoređivati crkve s kafićima.

Kradu vam novac. Zatvaraju vam biznise. Gase vam poslove. Pa vam dalje kradu novac. I na kraju kažu da ste idioti i da je sramota da vam je vaš posao važniji od molitve.plamenu, svaka glava koja im nakon svega ostane na ramenima dok vi svoju slobodno možete na konopac, dokaz je da od Hrvata možeš raditi kretene koliko god želiš.

Šta god im oduzmeš, možeš još više. No ne brinite, i uzet će vam još više. Ako je to ok vama, i meni je. Ja sam svoj bijes i ljutnju davno potrošio”, napisao je Babić.

M.M. /Foto: društvene mreže
Izvor: Maxportal.hr