Home Crna kronika Ruski znanstvenik pronađen mrtav, radio na cjepivu protiv korone i raka

Ruski znanstvenik pronađen mrtav, radio na cjepivu protiv korone i raka

SHARE

Poznati ruski molekularni biolog Aleksandar Saša Kaganski pronađen je mrtav u Sankt Peterburgu. Kaganski (45), blisko povezan sa Sveučilištem u Edinburgu i poznat po radu u borbi protiv karcinoma, u subotu je pao sa 14. kata stambene zgrade, navode britanski i ruski mediji.

Bio je u donjem vešu i na tijelu je imao ubodnu ranu. Ruski istražni komitet otvorio je istragu ubojstva Kaganskog i uhitio osumnjičenog 45-godišnjeg muškarca, javila je agencija TASS.

Osumnjičeni, navodno prijatelj Kaganskog, rekao je kako je biolog bio psihički nestabilan uoči smrti i ozlijedio se nožem, piše Bild. Kaganski je prema riječima osumnjičenog, skočio s terase kada je on pokušao oteti mu nož iz ruke.

Policija vjeruje da su se njih dvojica potukli prije nego što je Kaganski pao. Kaganski je na Sveučilištu u Edinburgu radio 13 godina, do 2017. godine. Potom je bio Direktor Centra za genomsku i regenerativnu medicinu pri Federalnom sveučilištu u Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku, gde je nastavio suradnju sa škotskom obrazovnom ustanovom. Radio je i na razvoju cjepiva protiv koronavirusa.

Večernji.ba