Home Vijesti Snijeg zabijelio mnoge gradove u BiH, očekuje se još, pojačati oprez na...

Snijeg zabijelio mnoge gradove u BiH, očekuje se još, pojačati oprez na cesti Posušje – Jablanica

SHARE

Čini se da bi mnogi u BiH mogli Novu godinu ipak dočekati uz bijeli pokrivač koji je jutros zabijelio gradove širom Bosne i Hercegovine i sigurno najviše obradovao djecu.  Snijeg je pao širom BiH, zabijelio je Sarajevo, Banju Luku, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Bugojno i mnoge druge gradove u BiH.  Sudeći prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u BiH, koja i narednih dana najavljuje snježne padavine, snijeg bi se mogao zadržati na ulicama. Danas se u Bosni većinom prognozira susnježica ili snijeg, a koji će nastaviti padati i sutra.

Početkom idućeg tjedna stižu nove padaline sa zapada koje će se proširiti na cijelu zemlju. Ipak, temperature neće biti u mnogome niske narednih dana, a kretat će se od -2 do 4 stupnja Celzijusa. Iz BIHAMK-a jutros pozivaju vozače na pojačan oprez uz navode kako snijega ima na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Semizovac-Kladanj, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Travnik-Jajce, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Posušje-Jablanica.

Skreće se pažnja na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.