Home Zanimljivosti NIJE TO HERCEGOVINA! Putnik u Irskoj osuđen na dva mjeseca zatvora zbog...

NIJE TO HERCEGOVINA! Putnik u Irskoj osuđen na dva mjeseca zatvora zbog nenošenja zaštitne maske

SHARE

Putnik koji je u Irskoj, u srpnju odbio nositi zaštitnu masku u autobusu tvrtke osuđen je na dva mjeseca zatvora.

Okružni sud u Castlebaru saslušao je Andrewa Heasmana iz Carrowmorea kojeg je vozač autobusa zamolio da pravilno nosi masku tijekom putovanja iz Dublina u Knock 14. srpnja. Policajac Thomas Bowens rekao je da je putnik to odbio učiniti i da je zbog toga veći broj putnika izašao iz autobusa. Rekao je da je Heasman masku nosio “poput šešira” i odbio je udovoljiti zahtjevu da maskom pokrije usta i nos, piše rte.ie

Svjedok Bowens tvrdi da je, ušavši u autobus, optuženom iznio zakone, rekavši mu da je počinio kazneno djelo prema Zakonu o zdravstvu iz 1947. godine.

S druge strane Heasman je policajcu rekao da je iz zdravstvenih razloga izuzet od nošenja maske. Policajac ga je tražio medicinske dokaze, ali odgovorio je da ih pod zaštitom podataka nije dužan pokazati.

Optuženik je rekao da je taj dan putovao iz Dublina na sprovod. Optužbe protiv njega opisao je kao “izmišljene”.

Sutkinja Fiona Lydon rekla je da je u svjetlu izvanrednog stanja u javnom zdravstvu ponašanje Heasmana bilo “potpuno neprikladno”. Rekla je da je zadovoljna time što je država zadovoljila sve dijelove potrebne za osiguranje presude.

Ona je Heasmana osudila na zatvorsku kaznu zbog kaznenog djela nenošenja maske za lice u javnom prijevozu, piše Narod.hr.