Home Vijesti Policija uhitila četiri osobe zbog krivotvorenog novca i PCR testova

Policija uhitila četiri osobe zbog krivotvorenog novca i PCR testova

SHARE

Banjalučka policija uhitila je četiri osobe kod kojih je pronašla krivotvorene novčanice i razne dokumente, kao što su PCR testovi.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da su slobode lišena osobe čiji su inicijali B.P, M.P, N.Ć. i R.M.

Prilikom pretresa stana na području grada, koji koriste osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto više krivotvorenih novčanica u apoenima 100 KM i 10 KM, više krivotvorenih pečata, razne vrste krivotvorenih dokumenata.

Pronađeni su krivotvoreni nalazi PCR Covid testova, dokumenti za dobivanje kredita, uvjerenja, potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, krivotvorene osobne karte, UV lampe.

Iz policije su naveli da su pronađeni i laserski printeri, laserska gravira, razne kemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za krivotvorenje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta poduzete su pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH.

Uhapšena lica osumnjičena su za krivična djela krivotvorenje novca, omogućavanje uživanja droge, krivotvorenje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za krivotvorenje isprava.