Home Vijesti PRODUŽUJU SE MJERE U FBiH

PRODUŽUJU SE MJERE U FBiH

SHARE

Naredbe koje je Federalni krizni stožer donio 21. prosinca 2020. godine ističu danas, a kako saznaje Avaz, one će biti produžene.

Takvu odluku  na današnjoj sjednici donijet će Federalni krizni stožer, potvrdio je za “Avaz” Goran Čerkez, član Kriznog stožera.

Mjere bi trebale biti produžene za 14 dana.

Prethodnom naredbom županijskim kriznim stožerima, naloženo je da osiguraju zabranu rada ugostiteljskih objekata i kazina u periodu od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Bilo je ograničeno kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Podsjećamo i da je bilo obavezno nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima.

Reorganizacija rada

Prethodnom odlukom produžena je i odredba kojom se “nalaže poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2 metra među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućit će poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”..