Home Vijesti Samohrani bolesni otac iz Gline žrtva prevare: ‘Uzeli su moje slike i...

Samohrani bolesni otac iz Gline žrtva prevare: ‘Uzeli su moje slike i objavu, a stavili svoj račun‘

SHARE

Dalibor Vignjević, samohrani otac koji boluje od karcinoma, a kuća u Glini mu je uništena u potresu, o kojem je Jutarnji list pisao ranije, a sada ga je prevarant i iskoristio za vlastitu zaradu.

Emisija Provjereno javlja da ga je iskoristio lažni liječnik nakon što su mu prijatelji pokušali pomoći skupljanjem donacija putem Facebooka.

– Oni su moj profil skrhali, moje slike i moju objavu, a stavili svoj račun, kao da se uplaćuje meni, a u biti to nije moj račun, rekao je 38-godišnji Dalibor Vignjević.

Još se ne zna tko je skupljao novac u njegovo ime, a za svoju zaradu, kao ni koliko je novca prikupljeno, a policija će to naknadno utvrditi, javlja Dnevnik.hr.

Mnogi čitatelji su se javili Jutarnjem listu s upitom o pravom računu za pomoć Daliboru Vignjeviću. Jutarnji list je u prethodnom članku o njemu objavio pravi račun na koji je moguće uplatiti mu pomoć, a i sam Vignjević nam je poslao fotografije svoje kartice na kojima se vidi njegov broj računa.

image

Dalibor Vignjević

Dalibor Vignjević

Podsjetimo, Vignjević je bolovao od raka korijena jezika koji se proširio i na vrat. krenuo i niže, na rame, pa se, na sreću, zaustavio. Vrat i lubanju su otvarali da dođu do baze jezika.

Posljedice su ostale.

– Nemam dvije trećine jezika, nekoliko limfnim čvorova i nekoliko mišića. Oštećen mi je živac ramena pa lijevu ruku podižem vrlo malo, desna noga je slaba, jer su iz nje vadili mišić da pokrpaju negdje drugdje… Imao sam invalidninu i dječji doplatak. Živjeli smo. A onda mi je invalidnina ukinuta. Ne znam zašto, jer moje fizičko stanje je trajno – rekao je za Jutarnji list.

Kuća u Glini mu je oštećena u potresu. Sada on i kćer (12) imaju gdje biti, no volio bi imati malu kućicu s vrtom, gdje bi mogao držati i nešto životinja.

image

Kuća Dalibora Vignjevića

Privatni Album

image

Kuća Dalibora Vignjevića

Privatni Album