Home Crna kronika SPLIT Zaštitar u Mall-u oborio mladića na pod, do sukoba došlo jer...

SPLIT Zaštitar u Mall-u oborio mladića na pod, do sukoba došlo jer su se skateboardima vozili po garaži i centru. Uprava: Ovo su huligani, nije bilo druge

SHARE

Splitska policija dobila je u petak oko 20.30 sati dojavu zaštitara iz splitskog trgovačkog centra “Mall of Split” da su zadržali dvojicu maloljetnika koji su se skateboardima vozili po garaži i samom centru.

Prema policijskim informacijama, kad su zaštitari upozorili dvojicu 16-godišnjaka iz Splita da se prestanu voziti po garaži jer bi mogli oštetiti koji automobil i kad su im rekli da odu iz centra, dvojica momaka su ih počeli vrijeđati i vikati im da šta će oni njima govoriti i da “puše k….”. Jedan od njih udario je “skejtom” jednog od zaštitara u nogu, a brzo su završili u njihovom “zagrljaju”.

Postupanje krupnih čuvara trgovačkog centra je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, a na jednoj snimci koja traje nekoliko sekundi vidi se kako krupni zaštitar jednog od 16-godišnjaka drži rukom oko vrata, te ga u jednom trenutku, u blizini info pulta, diže i spušta na pod.

Iz splitske policije potvrđuju da su dobili dojavu iz “Malla” o tome da su zaštitari intervenirali.

– Imali smo dojavu kako pojedinci galame te vrijeđaju osobe, kao i da je jedan od, kako se kasnije utvrdilo maloljetnika, udario svojim skateboardom zaštitara. Izašli smo na teren te smo na ispitivanje priveli dvojicu maloljetnika, naravno uz prisustvo roditelja. Naknadno su prekršajno prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira – kazala nam je Željka Radošević iz splitske policije.

Nitko od zaštitara, ali ni maloljetnika nije zatražio liječničku pomoć, a do subote u 21 sat splitska policija nije zaprimila niti jednu prijavu ili primjedbu na postupanje zaštitara u ovom slučaju.

Iako se prvo širila informacija da su maloljetnici oštetili neka vozila vozeći se po garaži, splitska policija do subote navečer nije zabilježila nikakvu prijavu ni nastale štete na vozilima.

Uprava Mall-a: Ovo su bili huligani

‘Naši zaštitari se trude postupati maksimalno diskretno, no ovo su bili huligani. Jednostavno nije bilo druge. Bacali su petarde u centru i na parkingu, provocirali zaštitare. Pozvana je policija koja ih je preuzela.

Nažalost, posljednjih desetak dana učestalo imamo probleme s maloljetnicima koji se okupljaju u garaži centra i tamo piju, razbijaju boce i oštećuju automobile.

Zvali smo i prije policiju, a sada smo dogovorili jedan sastanak na kojem će razmotriti mogućnosti da se ova situacija riješi.

Odlučili smo i zatvarati garažu nakon završetka radnog vremena centra. Vrata će se otvarati kada završi kino predstava’, kazao je za Dalmatinski portal Kristijan Gelo iz Uprave trgovačkog centra.