Home Vijesti Skuplja Pfizerova cjepiva za Hrvatsku jer je priznala da iz bočice izvlači...

Skuplja Pfizerova cjepiva za Hrvatsku jer je priznala da iz bočice izvlači do sedam doza

SHARE
03.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Ilustracije Pfizer i Moderna cjepiva protiv virusa Covid-19. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Čelnik Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske Krunoslav Capak je izjavio da će kompanija Pfizer poskupiti cjepivo protiv koronavirusa nakon što im je Hrvatska obznanila da su iz bočica mogli izvući i do sedam doza umjesto deklariranih pet.

Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, a Pfizer nam je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer, poručio je, prenosi Index.hr.

Capak je potvrdno odgovorio da nakon toga ova kompanija skuplje naplaćuje cjepiva.

Mi smo Pfizer pitali hoće li rezultati biti isti ako se uzima šest doza. Odlučili su da će i to naplaćivati sada, umjesto pet doza naplatit će šest. To je nuspojava onoga što smo mi prijavili, ukazao je.

Prema njegovim riječima, ne zna koliko se točno građana Hrvatske prijavilo za cijepljenje, ali tvrdi da interes raste. Naglasio je da nisu registrirane nuspojave cjepiva koju je napravila kompanija Moderna.