Home Vijesti SKANDAL: Bolnica u Dubrovniku četiri dana nije javila obitelji za smrt njihovog...

SKANDAL: Bolnica u Dubrovniku četiri dana nije javila obitelji za smrt njihovog člana

SHARE

Obitelj iz Dubrovnika četiri dana nije znala da je preminuo član njihove obitelji jer su im iz tamošnje bolnice – zaboravili javiti. Cijelu priču obitelj u javnost je iznijela snaha preminulog rekavši kako je njezin svekar primljen u bolnicu 2. siječnja.

– Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom 11. siječnja. Kad je nazvala tri dana kasnije i pitala za stanje njezinog supruga, liječnik joj je reako: ‘Kako vi ne znate?’. Ona je pitala: ‘A što ne znam?’ Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – kazala je snaha pokojnika za Dnevnik.hr.

Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog što su i učinili dan kasnije, no glavna sestra rekla im je da je stvari bacila. Tvrdi da je na otpusnom pismu 15. siječanj.

– Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno. Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla – ispričala je žena za Dnevnik.hr rekavši da je o svemu obavijestila i Ministarstvo zdravstva.