Home Zanimljivosti Dijelio novac unesrećenima, pitali ga tko im daje: ‘To je od svih...

Dijelio novac unesrećenima, pitali ga tko im daje: ‘To je od svih Hrvata’

SHARE

U moru negativnih vijesti pomalo je nezapaženo prošla vijest iz prosinca ove godine kada se među brojnima koji su stigli u potresom pogođena područja pomoći i sanirati štetu našao i predsjednik uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak.

Hrvatskog poduzetnika RTL-ova kamera snimila je slučajno kako tamošnjim ljudima dijeli novac. Kada su ga pomalo šokirani ljudi pitali tko im to daje, on im je samo rekao: ‘To je od svih Hrvata’.

Na pitanje RTL-ove reporterke zašto ne želi o tome govoriti samo je skromno rekao: ‘Ma sve u redu’.

I otišao. Čelnik DIV Grupe boravio je u Splitu kada je Petrinju i okolno područje pogodio razoran potres. Kada je uvidio razmjere štete, sa svojim suradnicima odmah je krenuo prema najteže pogođenom području.

Nakon toga je s tridesetak radnika DIV Grupe i kooperantskih tvrtki došao pomagati u Petrinji i selima oko Petrinje i Gline sanirati posljedice.

“Znao sam da je u ovoj fazi najnužniji poslovi sanacije i čišćenje, tako da smo dovezli tridesetak strojeva uključujući i veliku dizalicu. Da je trebalo mobilizirati još strojeva, mi bi ih dovezli”, rekao je u prosincu Debeljak za Jutarnji.