Home Zanimljivosti München: Nijemac suzavcem poprskao Hrvata jer nije maskom prekrio nos

München: Nijemac suzavcem poprskao Hrvata jer nije maskom prekrio nos

SHARE
U Münchenu na S-Bahn stanici u Taufkirchenu došlo je do verbalnog i fizičkog napada u vlaku S3 koji vozi u smjeru Holzkirchena.

U petak oko 08:45 sati policija je obaviještena o fizičkom sukobu u S-Bahn stanici Taufkirchen, Lkr. München. Činjenice su otkrile da se 47-godišnjem Hrvatu “obratio” 49-godišnji Nijemac na S-Bahnu zbog nepropisno korištenja maske. Kao rezultat toga, navodi se kako je došlo i do uvreda, javlja Superradio-minhen.de.

49-godišnjak se ukrcao na S-Bahn u Giesingu i čitao novine kada je primijetio 47-godišnjeg Hrvata ispred postaje u Taufkirchenu. Imao je masku kojom nije prekrio nos. Navodi se kako mu je 49-godišnjak gestom (gledajući Hrvata, hvatajući se za masku), poručio da masku pravilno stavi preko nosa.

Hrvat iz Haidhausena na to nije reagirao, već je izašao na stanici u Taufkirchenu. Slijedio ga je 49-godišnjak iz Giesinga, a na stanici je izbila svađa zbog čega je 49-godišnjak otišao na tlo. Sve je eskaliralo kad je Nijemac pokazao Hrvatu srednji prst, u strahu da će 47-godišnjak napasti, Nijemac je iz džepa izvukao suzavac i Hrvata nekoliko puta poprskao po licu.

U sve se umiješalo nekoliko putnika, a situacija se smirila. Nijemac je zadobio ogrebotine na potkoljenici i dlanu kao posljedicu pada. Hrvat je imao iritaciju oka. Obojica su odbila liječničku pomoć.

Policija sada pregledava video snimke S-Bahna i stanice. Pokrenuto je kriminalističko istraživanje protiv obje strane; zbog opasnih tjelesnih ozljeda i vrijeđanja. Suzavac je zaplijenjen, piše Jabuka.tv