Home Crna kronika Negira krivnju nakon što su ga glumice optužile za silovanje

Negira krivnju nakon što su ga glumice optužile za silovanje

SHARE

Vlasnik škole glume u Beogradu Miroslav Mika Aleksić (68) negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je seksualno napastovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

Nakon saslušanja Tužiteljstvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i oštećene, da ne ponovi krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

Glasnogovornica Tužiteljstva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da se on tereti za osam krivičnih djela silovanje i sedam krivičnih djela spolno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

“Od njih šest jedna je bila maloljetna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja poduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva”, navodi glasnogovornica.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da s obzirom na težinu krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična djela izvršena od strane lica koje je uživalo povjerenje cjelokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična djela izvršena i prema maloljetnim osobama, te da je zakonska obaveza svih sudionikau postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već iznijeli, u ovom trenutku tužiteljstvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

“Napominjem da će o svim radnjama koje budu poduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obavještena”, navela je ona.