Home Crna kronika Skupio milijune za bolesnu suprugu pa prevario cijelu Hrvatsku: Sve je spiskao...

Skupio milijune za bolesnu suprugu pa prevario cijelu Hrvatsku: Sve je spiskao u kladionicama

SHARE

Dino Ljutić (38) godinama je tražio pomoć za bolesnu suprugu. Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću po Zagrebu brzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca.

Tamo nemaju baš velik izbor hrane za sondu. Kako sam ja kuhar, spremao sam joj doručak, ručak i večeru, to sam joj miksao i nosio, rekao je jednom prilikom Dino Ljutić (38) iz Zagreba.

Njegova supruga Ana Mari (40) tada je tek bila rodila njihovog drugog sina. Bila je već teško bolesna i rodila ga je bez svijesti. Nakon toga je bila u komi. Riječi njezina supruga, koji je izašao u javnost prvi puta u lipnju 2018., slamale su i najtvrđa srca.

Cijela je Hrvatska suosjećala s obitelji Ljutić.

A sve je počelo još 2016. godine. Ana Mari, s drugim djetetom u trećem mjesecu trudnoće, počinje osjećati bolove u kralježnici. Liječnici smatraju da se radi o išijasu, ali nakon brojnih pretraga dijagnosticiraju zloćudni tumor.

Agresivni rak dojke do veljače se proširio po cijelom tijelu te su je hitno prijevremeno porodili početkom osmog mjeseca trudnoće.

– Liječnik je izašao. Rekao je: “Dino sjednite. Noge su mi se oduzele. Rak se proširio po cijelom tijelu, ne znamo koliko ima šanse da preživi.” Ja sam zanijemio, hoću pričati a ne mogu, usta, jezik, stoje. Kažu da idu pokušati spasiti dijete, a s njom što bude. Ne mogu se pokrenuti, ne mogu apsolutno ništa, ali bolnica neumoljivo radi dalje, pacijenti im dolaze, a ja moram izaći – ispričao je medijima svoju noćnu moru Dino.

I kada se to nitko više nije nadao, nakon spašavanja bebe, liječnici na Rebru čine još jedno čudo i spašavaju i majku iako s teškim i trajnim posljedicama. Mozak joj je doživio teško oštećenje, te više nije znala čitati ni pisati, prenose 24sata.hr.

Uslijedilo je teško liječenje, kemoterapije, pa alternativa, a hrabru mamu još uvijek je držala velika ljubav prema svojim dečkima, svoja dva sina, Marku koji je tada imao tri i pol godine, Matijasu koji je još bio beba i suprugu Dini. Ana Mari se probudila iz kome.

– Prvo što je napravila kad je došla k sebi, uzela je moju ruku i stavila je na svoje srce i to je to. Nije ništa rekla. To je prvo napravila – u suzama je govorio Dino.

Izašao je opet u javnost u rujnu 2019. godine. Molio je za pomoć u iznosu od 90.000 kuna kako bi ženu odveo na pregled u inozemnu kliniku.

Molio je i u prosincu 2020. tvrdeći da je Ana Mari karcinom u progresiji. 24sata iz svojih izvora pouzdano doznaje kako je za bolesnu ženu u godinu dana prikupljen 3,1 milijun kuna.

Međutim, naoko brižan suprug imao je svoje „slabosti“. Često ga je bilo gotovo po svim zagrebačkim kladionicama, posebice onima u Dubravi.

Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću ubrzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca. Krenula je istraga. Pratio se trag novca pa su istražitelji, ubrzo utvrdili da Dino prikupljeni novac troši na kocku.

Dnevno je znao potrošiti i 10.000 kn.

– Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice – kazao je istražiteljima.

Uhitili su ga. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

Želeći prikriti od kuda mu novac i gdje on završava Dino je tako 1,7 milijuna doniranih kuna s jednog računa prebacio na svoj račun u jednoj banci. Taj novac također mu je poslužio za dnevne potrebe ali i igre na sreću. Istražitelji su pratili trag novca i sve saznali, prenose 24sata.hr.