Home Crna kronika Slučaj ubojstva profesora u Livnu: Zadavio ga šalom pa mu uzeo 120...

Slučaj ubojstva profesora u Livnu: Zadavio ga šalom pa mu uzeo 120 KM i Mercedes

SHARE

Sudac Županijskog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog županijskog tužitelja, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, općina Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u mirovini Stipu Perkovića.

 

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. ožujka ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja kaznenog djela, posljedica i uznemirenja građana, piše Avaz.

Tužiteljstvo Nicu sada tereti za teži oblik ubojstva počinjenog iz koristoljublja, za štoje predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

 

Zločin se dogodio 17. prosinca prošle godine oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice „Kaselj“, uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo. Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

 

– Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, htijući da to učini kako bi pribavio korist, desnom rukom istog je obuhvatio oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom – navedeno je u prijedlogu za pritvor. Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim Mercedesom.

 

Ajnur Nico u Livnu prosjačio je sjedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u prtljažnik profesorovog Mercedesa, kojim je pobjegao prema Zenici. Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kavani.

 

Sva trojica su uhićena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Nico počinio zločin.