Home Crna kronika Imotski: Istražni zatvor za dvojicu mladića zbog brutalnog silovanja djevojke: žrtva zbog...

Imotski: Istražni zatvor za dvojicu mladića zbog brutalnog silovanja djevojke: žrtva zbog bolova završila u bolnici

SHARE

Sudac istrage splitskog Županijskog suda “spremio” je u ponedjeljak navečer u jednomjesečni istražni zatvor dvojicu mladića starih 29 i 22 godine i to zbog sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode višestrukim silovanjem djevojke u ranim dvadesetim godinama. Splitsko Županijsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke što je sudac istrage i prihvatio.

Stariji mladić se tereti da je u subotu 16. siječnja u večernjim satima svojim automobilom dovezao djevojku u vikendicu mlađeg mu sumještanina na šire područje Imotske krajine te su je nudili alkoholom.

Kad su je doveli u alkoholizirano stanje, skinuli su s nje odjeću i legli je na kauč te su joj držali zapešća ruku i više je puta brutalno silovali.

Nekoliko sati kasnije jedan od njih ju je odveo do njene prijateljice kojoj je ona sve ispričala. Nesretna djevojka trpila je neizdržive bolove pa je s prijateljicom otišla u Dom zdravlja da bi onda bila poslana u splitsku bolnicu. Liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Kako doznajemo, dvojica mladića su se nakon uhićenja pravdala da oni ništa na silu nisu napravili, da je žrtva samo dobila ono što je tražila i da su joj oni htjeli ispuniti želje.