Home Društvo Otkrivamo gdje se u Hrvatskoj može popiti kava: Vlasniku ni načelnik ništa...

Otkrivamo gdje se u Hrvatskoj može popiti kava: Vlasniku ni načelnik ništa ne može: “Nek’ on priča što god hoće”

SHARE

Mještani Selnice, malog mjesta u Međimurskoj županiji, godinama se žale na ilegalni kafić koji radi u njihovu mjestu. Cijeli slučaj završio je s pravomoćnom sudskom presudom, no ilegalni kafić radi i dalje, barem tako tvrdi načelnik Selnica Ervin Vičević.

“Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića”, ispričao nam je načelnik Selnice Ervin Vičević. 

“Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa”, rekao nam je mještanin Selnice koji je želio ostati anoniman.

Lokal se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez kase i bez dozvola. “Ilegalni kafić radi godinama, u njega idu lokalni moćnici, policajci… i nitko ništa ne može. Smiju nam se”, rekao nam je mještanin Selnice.

Načelniku općine prekipjelo je nakon odluke Stožera i zabrane rada kafića u ožujku.

“To mi je posebno smetalo jer naša četiri kafića uredno plaćaju porez i zbog njih sam najviše i napravio tu prijavu. Žalosno je da netko plaća poreze, dok netko drugi sustavno ignorira sve zakone, ismijava cijeli sustav i ponaša se bahato…”, rekao nam je.

Načelnik Selnice sve je fotografirao te slučaj prijavio policiji i Međimurskom stožeru. Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Temeljem prijave Državnog inspektorata, prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu donio je krajem listopada presudu kojom je vlasnik proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti te je kažnjen s 10.000 kuna.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, ilegalni kafić i dalje radi. Načelnik tvrdi da je ispred kafića dnevno parkirano po pet-šest vozila.

Nazvali smo Krajačića, no on nije bio raspoložen za izjavu. Tek nam je kratko rekao: “Nek’ načelnik priča što god hoće” i prekinuo vezu.

“Iako su na snazi restriktivne mjere zbog sprječavanje širenja koronavirusa, u prosincu je tamo bilo jako puno vozila”, rekao nam je načelnik.

To nam je potvrdila i policija.

“S obzirom na to da i nakon donesene presude, temeljem dojava građana i policijskog postupanja, ponovo postoji sumnja kako vlasnik obavlja ilegalnu ugostiteljsku djelatnost, izviješten je nadležni Državni inspektorat u Čakovcu te se očekuje njihovo daljnje postupanje”, priopćila je PU međimurska.

Obratili smo se i Državnom inspektoratu, koji nam je rekao kako će postupiti po svim zaprimljenim prijavama.

 

Prijave načelnika Selnice