Home Zanimljivosti ŽENA OD BALKANA – Melania prije odlaska iz Bijele kuće prekršila tradiciju...

ŽENA OD BALKANA – Melania prije odlaska iz Bijele kuće prekršila tradiciju dugu 70 godina

SHARE

MELANIA TRUMP s Donaldom sutra napušta Bijelu kuću a da nije ispoštovala dugogodišnju tradiciju i pozvala Jill Biden u posjet, piše CNN.

Ova 70 godina duga tradicija, tijekom koje prva dama na odlasku poziva novu prvu damu kako bi joj pokazala obiteljsko krilo zgrade, omogućuje dvjema ženama da razgovaraju o životu u Bijeloj kući te da prethodna pomogne svojoj nasljednici da se smjesti prije inauguracije.

Prva je to učinila Bess Truman, žena Harryja Trumana, kad je u pedesetima pozvala u posjet Marnie Eisenhower, suprugu novoizabranog predsjednika Dwighta D. Eisenhowera. Njen su primjer slijedile sve naredne prve dame, ali ne i Melania.

Melania je svojedobno bila u ovakvom posjetu kod Michelle Obame 2017., a njih su dvije tom prilikom razgovarale o odgoju djece u Bijeloj kući.

Donald Trump je također izjavio da neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji, a to je prvi put u 150 godina da jedan bivši predsjednik neće prisustvovati inauguraciji svog nasljednika.

Dva dana prije odlaska iz Bijele kuće Melania je objavila i oproštajnu videoporuku u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da “nasilje nikad nije rješenje”.

“U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, domoljublja i odlučnosti”, rekla je između ostalog.