Home Crna kronika Branislav zapalio suprugu: Prije zločina prijetio klanjem i paljenjem

Branislav zapalio suprugu: Prije zločina prijetio klanjem i paljenjem

SHARE

Noć prije ubojstva Milice Marinković (33) optuženi Branislav Stanivuković (43) prijetio joj je da će je zaklati i zapaliti, zbog čega se ona cijelu noć skrivala u žbunju, piše Dnevni avaz.

To je izjavila svjedok tužiteljstva Đuja Inđić u Banja Luci na nastavku suđenja Stanivukoviću koji se tereti da je nevjenčanu suprugu polio i zapalio benzinom pred njenom kćerkom Slađanom. Zločin se dogodio 20. srpnja prošle godine na putu u Aleksandrovcu kod Laktaša. Milica je zadobila opekotine glave, leđa i ruku i podlegla je 3. kolovoza.

Nožem krenuo prema Milici

Inđićeva kaže da je s Milicom bila najbolja prijateljica, te da je njihov odnos bio jači od prijateljstva. Tvrdi da je Stanivuković često napadao i tukao Milicu, jer je bio bolesno ljubomoran. Noć prije zločina bila je na poslužici u Miličinoj kući u Mrčevcima i kaže da je sve bilo normalno do jutra. Svađa je počela kada su se vratili u kuću u Kukuljama u kojoj su boravili.

– Branislav je njoj počeo da prebacuje kako će ga ostaviti kada on ode na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici, govoreći da će je zaklati. U tome ga je sprečila njegova kćerka iz prvog braka, Tamara koja je govorila: ”Nemoj tata!” – ispričala je Inđić.

Ona kaže da je zajedno s Milicom izašla iz kuće i skrivale su se u žbunju jer je Stanivuković vikao da će Milicu zapaliti. Rastale su se u 5.45 kada je po Milicu došla kolegica s posla.

– Milica je bila preplašena, a i ja sam bila u strahu. Otišla je do firme s namjerom da obavijesti šefa da taj dan ne može raditi. Kada smo se rastale, Branislav me oko šest nazvao i opet rekao da će Milicu zapaliti – istaknula je Inđić.

Bivša supruga optuženog Zehra Stanivuković prisjetila se da je na dan ubojstva Branislav dovezao njihovu kćerku, koja je bila uplakana. Po ulasku u kuću rekla joj je da plače zato što se ”tata napio”. Ona kaže da, dok su bili u braku, Branislav nije bio nasilan prema njoj. Međutim, kada ju je tužiteljka podsjetila na iskaz iz istrage povrdila je da je optuženi znao udariti.

– Možda mi je udario šamar, dva. Možda sam ja bila kriva zbog toga, ne znam – izjavila je Zehra.

U raspravu se uključio član sudskog veća sudac Milan Blagojević komentirajući kako “suvremene žene nemaju razumijevanja za šamar” pitajući svjedokinju da li je optuženi tukao. Nakon što je ponovila odgovor sudac je rekao: “Neobično mi je da ste vi imali razumijevanje za to”.

Svjedok Miloš Vasiljević kaže da ni danas ne može da shvati da je Branislav mogao nešto tako uraditi, jer ga je poznavao kao dobrog čovjeka. Na pitanje da li su se optuženi i žrtva voljeli, rekao je: “Voljeli su se, katastrofa!”.

Susjedu priznao zločin

Darko Šljivanac, komšija optuženog, kaže da ga je Branislav kobni dan pozvao i rekao da je zapalio Milicu.

– Te riječi su me šokirale. Ništa mu nisam odgovorio. Nisam mogao da vjerujem da je to uradio. On je bio dobar komšija, pomagao kad god bi trebalo, a i Milica je bila čista, vrjedna žena – rekao je Šljivanac.