Home Društvo Veliki Tomo Madžar! Hercegovac, bivši Kolindin savjetnik, spasio život ženi

Veliki Tomo Madžar! Hercegovac, bivši Kolindin savjetnik, spasio život ženi

SHARE

Nisam napravio ništa posebno, samo ono za što sam se školovao i za što me obvezuje Hipokratova zakletva, rekao je za 24sata.hr liječnik Tomislav Tomo Madžar, bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović, koji je spašavao putnika na letu u ponedjeljak iz Dubaija prema Istanbulu.

– Kabinsko osoblje je preko razglasa pitalo ima li liječnika u avionu. Kad sam čuo, ustao sam se i krenuo prema biznis klasi gdje se nalazio pacijent. Pokazao sam im medicinsku dokumentaciju te pružio čovjeku prvu pomoć. Napravio sam nešto što bi svaki liječnik trebao napraviti. Nije to nikakvo herojstvo, pravi heroji su trenutno na Baniji gdje pomažu najpotrebitijima – rekao je dr. Madžar.

Putnica, koja je za 24sata poslala video, kazala je kako je svemu prethodilo veliko komešanje.

– Osoblje je počelo nervozno hodati po avionu. Bilo nam je jasno da se nešto dešava, bila je blaga panika. No, nasreću sve je bilo dobro kad je dr. Madžar reanimirao čovjeka. Kolika je bila ozbiljna situacija pokazuje činjenica da su na istanbulskom aerodromu nesretnog čovjeka čekalo dvoja kola hitne pomoći – rekla je putnica.

Inače, Tomislav Madžar rođen je 1979., a po struci je liječnik. Specijalist je i sveučilišni magistar medicine rada i sporta te je ravnatelj poliklinike ”Vaš pregled”. Bio je posebni savjetnik predsjednice Grabar Kitarović za zdravstvo i sport te se u njezinu društvu često može vidjeti.

Pažnju javnosti privukao je i 2018. kada je spasio život jednoj ženi. Naime, gošći jednog zagrebačkog restorana je pozlilo, a Madžar je odmah priskočio u pomoć i reanimirao je dok nije došla Hitna pomoć.