Home Crna kronika Harisu Pendiću “Pendi” određen pritvor zbog prijetnji kardinalu

Harisu Pendiću “Pendi” određen pritvor zbog prijetnji kardinalu

SHARE

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22.01.2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode osumnjičenom Harisu Pendiću zv. „Penda“ (1994.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio tri kaznena djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH).

Naime, Haris Pendić zv. „Penda“ se sumnjiči da je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17.05.2020 godine do 07.11.2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu V. P., građanima M. V., S. Ć. H., A. P. i novinaru Hrvatskog medijskog servisa B. G.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.