Home Crna kronika Otac vozača koji je skrivio strašnu nesreću: “Užasno mi je teško”

Otac vozača koji je skrivio strašnu nesreću: “Užasno mi je teško”

SHARE

Na autocesti Zagreb-Sisak u subotu se dogodila strašna nesreća u kojoj je poginuo radnik Hrvatskih autocesta.

Mladi vozač BMW-a vozio je u smjeru Siska velikom brzinom, prema nekim procjenama oko 150 kilometara na sat, te se zabio u prateći objekt pored naplatne postaje Mraclin u kojem se nalazio radnik HAC-a, piše Jutarnji.hr.

Automobil sisačke registracije ušao je pri tom u stazu koji je HAC izuzeo iz saobraćaja jer je to besplatan prolaz za humanitarnu pomoć za područje pogođenom potresom.

Otac vozača javio se Jutarnjem listu i zamolio da prenesu saučešće obitelji poginulog.

– Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu. Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu ‘Ako si pio, nemoj voziti!’.

Ali, eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave – kaže vozačev otac.

Kaže da ima dvojicu sinova, a ovaj koji je skrivio nesreću radi kod brata u građevinskom obrtu, sad je trebao položiti majstorski zidarski.

– Brat je živ. Ni sam ne znam u kakvom je stanju, ali je navodno dobro. Idem prema bolnici. Mogu samo pretpostaviti da je vjerojatno zaspao za volanom. Radimo na građevini, dan i noć, i slabo spavamo – kazao je brat vozača za 24 sata.

A otac vozača kaže i da nije znao ni da mu je sin zaražen koronavirusom, što je utvrđeno kada je stigao u KBC Zagreb, te je nakon toga prebačen u KB Dubrava, a izvan je životne opasnosti.