Home Društvo Miljunaš se pretvarao da je običan radnik kako bi se među prvima...

Miljunaš se pretvarao da je običan radnik kako bi se među prvima cijepio protiv korone

SHARE

Bivši vlasnik kanadske kockarnice Rodney Baker i njegova supruga kažnjeni su nakon što su otputovali na granicu s Aljaskom kako bi dobili cjepivo protiv korona virusa, prenosi The Guardian.

Rodney i Ekaterina Baker doputovali su charter avionom u Beaver Creek, malu zajednicu od svega 100 stanovnika te glumili da su radnici u lokalnom motelu kako bi uspjeli primiti cjepivo.

U obližnoj klinici bilo je u tijeku procijepljivanje starijeg stanovništva, koji su bili prvi na redu za primanje cjepiva. Nakon što je par dobio cjepivo, zatražili su prijevoz do zračne luke. U međuvremenu je došla dojava da dotični nisu djelatnici obližnjeg hotela.

Par je ubrzo uhvaćen u zračnoj luci i novčano kažnjen.

Bračnom paru Baker ovo nije prvi takav prekšaj, prošli su tjedan oboje bili novčano kažnjeni zbog kršenja pravila koja su na snazi zbog zaraze korona virusa.

– Ugrozili su cijelu zajednicu ovim činom. Prilično sam bijesan – rekao je ministar John Streicker.

Rodney i njegova supruga optuženi su na temelju Zakona o državnim mjerama za hitne slučajeve i izrečena im je novčana kazna od 392 dolara. Rodney Baker donedavno je bio vlasnik Great Canadian Gaming Corporation, tvrtke koja vodi kockarnice diljem zemlje.