Home Vijesti SIPA u Mostaru uhitila tri Ukrajinca osumnjičena za navođenje na prostituciju

SIPA u Mostaru uhitila tri Ukrajinca osumnjičena za navođenje na prostituciju

SHARE

Pripadnici SIPA-e su danas u Mostaru uhitili tri državljanina Ukrajine koji su osumnjičeni za krivično djelo “Međunarodno navođenje prostitucije”.
Kako su priopćili iz ove policijske agencije, izvršen je i pretres tri lokacije, a uhićeni se sumnjiče da su sudjelovali u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i, kako su naveli, privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Uhićeni su privedeni u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

U vezi s realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje, priopćili su.