Home Kultura Preminula poznata glumica iz Žikine dinastije

Preminula poznata glumica iz Žikine dinastije

SHARE

Glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije iz ‘Žikine dinastije’, preminula je iznenada u 57. godini.

Vijest o njezinoj smrti potvrdio je za srpske medije njezin blizak prijatelj, a istu informaciju dobio je i jedan od producenata nastavka ‘Žikine dinastije’.

”Ljudi misle kako nitko njima blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer je to najteže. Kada izgubimo nekoga bez prilike da se rastanemo, bez riječi…”, oprostio se od glumice na društvenim mrežama njezin prijatelj Dušan pa se prisjetio kako su se upoznali: ”Sjećam se njezinih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Uvijek je imala lucidne interpretacije i nevjerojatnu analitičku energiju. Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je riječ o ljubavi. S tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda”, dodao je.

Rialda Kadrić imala je samo 13 godina kada je glumila Mariju u prvom dijelu ‘Ludih godina’. Film je izašao 1977. godine i postigao je veliki uspjeh. Mariju je glumila još sedam puta, a nakon snimanja filma ‘Druga Žikina dinastija’ 1986. preselila se u London. Tamo je bila na usavršavanju jezika, a u Srbiju se vratila 2016. Preminula je u Ateni, gdje je u posljednje vrijeme živjela, piše Bljesak.info.