Home Crna kronika Uhićena još jedna osoba zbog prostitucije

Uhićena još jedna osoba zbog prostitucije

SHARE

U nastavku operativnih aktivnosti, Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak navečer su (26.1.2021. godine) u Banja Luci pretražili jedan stambeni objekt i uhitili jednu osobu, državljana Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 187. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Uhićenje je izvršeno u okviru operativnih aktivnosti SIPA-e koje su realizirane istog dana (26.1.2021. godine) na području Mostara, prilikom čega su pretražene tri lokacije i uhićene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju.

Podsjetimo, uhićene osobe sumnjiče se da su sudjelovale u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Uhićena osoba privedena je u prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuje u prisustvu tužitelja Tužiteljstva BiH, a o svemu je obaviješteno i Veleposlanstvo Ukrajine u BiH, priopćeno je iz SIPA-e.