Home Vijesti Dvije Ukrajinke pronalazile djevojke na internetu i dovodile ih u Mostar da...

Dvije Ukrajinke pronalazile djevojke na internetu i dovodile ih u Mostar da se prostituiraju

SHARE

Nakon ispitivanja dvije Ukrajinke koje su uhićene u Mostaru zbog sumnje da su djevojke navodile na prostituciju, zatražen je njihov pritvor, a Tužiteljstvo BiH je otkrilo da su do djevojaka dolazile na internetu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osumnjičene osobe, javlja Klix.ba.

Mjera pritvora predložena je za osumnjičene Asmih Zhdanova zv. Asja, rođena 1961. godine u mjestu Erevan, Armenija, državljanka Ukrajine, i Natalia Nachinkin, rođena 1989. godine u mjestu Kjačiu, državljanka Ukrajine.

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koje su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su počinile krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju.

Navedene osobe lišene su slobode u jučerašnjoj akciji, koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH na području Mostara. Na osnovu rezultata istrage, osumnjičene se terete da su stupale u kontakt sa djevojkama sa područja Ukrajine, mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, te su ih navodile, nagovarale i podsticale na pružanje seksualnih usluga za novac, kao i organizirale pružanje istih u jednom hotelu na području Mostara.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičene su uspostavljale kontakte na internet stranicama javljajući se na oglase, te dogovarale datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga.