Home Zanimljivosti U Neumu ima kupača i u siječnju, s puno nade očekuju novu...

U Neumu ima kupača i u siječnju, s puno nade očekuju novu sezonu

SHARE
Neum je i u siječnju privlačna destinacija za odmor i relaksaciju, a kupanju u moru, čija je temperatura viša od temperature zraka za desetak stupnjeva, pojedinci ne mogu odoljeti ni u siječnju.

Pored mora, koje je u svako doba prekrasno za fotografiranje, neodoljive su i male kamene uličice te prirodne ljepote, kao i kulturna baština ovog grada. Zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ Semir Temim podsjeća za Klix da je jedini bh. grad na moru unatoč situaciji izazvanoj koronavirusom na neki način uspio spasiti prošlogodišnju sezonu za razliku od mnogih drugih gradova i vjeruje da će ove godine biti još veći broj turista u Neumu.

Kroz to vrijeme, kako napominje, Neum je sebe najbolje promovirao, a Turistička zajednica je unatoč svemu kontinuirano radila na promociji Neuma, kao i ostalih gradova u HNŽ.

Brojni sajmovi od značaja za turizam su odgođeni, ali pratimo kretanja i trendove i značajnu promociju naših turističkih destinacija radimo putem interneta, ističe Temim.

Vjeruje da će se situacija uskoro popraviti i da neće biti kao prošle godine, iako su još uvijek mnoge države u Europi zatvorene i ne može se ništa konkretno planirati kada je riječ o putovanjima.

Ali Neum će sigurno biti posjećen i ove godine, jer smo svjedoci da je i prošle godine bio izuzetno dobro popunjen. Pored gostiju iz čitave BiH, dolazili su i posjetitelji iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore i ne sumnjam da će Neum biti izbor mnogima i ove godine, kaže Temim za Klix.

Naglašava kako se nada da će cijepljenje, na neki način pomoći da krenu putovanja, jer kako naglašava, bez putovanja se ne može računati ni na pokretanje turizma.

Neum je posljednjih nekoliko godina imao dobru predsezonu, sezonu i postsezonu i nadam se da će ove godine ponovno biti mnogo gostiju i prije službenog početka sezone. Maksimalno radimo na promociji jer definitivno imamo što ponuditi i da turistička sezona u čitavoj županiji traje tijekom cijele godine, kako je bilo i planirano, istaknuo je Temim.