Home Crna kronika Ukrajinke dovodile sunarodnjakinje u Mostar i organizirale prostituciju

Ukrajinke dovodile sunarodnjakinje u Mostar i organizirale prostituciju

SHARE
Po nalogu Tužiteljstva BiH realizirana je akcija u borbi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije na području Mostara.

Žrtve kaznenih djela su državljanke Ukrajine, koje su dvije osumnjičene osobe iskorištavale u svrhu seksualne eksploatacije, ostvarivši tako veliku nezakonitu imovinsku korist.

Tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nalaze se na terenu u Mostaru, gdje koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika SIPA-e, koje se odnose na uhićenja i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Jedan pretres realiziran je i na području Banje Luke, gdje je ostvarena suradnja s MUP-om Republike Srpske.

Dugotrajnom i temeljitom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih djevojaka s područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon smještaja u Mostaru, osumnjičene su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara, te su od oštećenih uzimale dobiveni novac.

Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih kaznenih djela, odvijalo se u razdoblju od najmanje šest mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Istraga u ovom predmetu intenzivno se nastavlja, piše Jabuka.tv