Home Vijesti Belgijski ovčar Johnny raskrinkao ‘poslovni plan‘ Haša iz Metkovića i njegove ekipe...

Belgijski ovčar Johnny raskrinkao ‘poslovni plan‘ Haša iz Metkovića i njegove ekipe dilera

SHARE

Nakon što je u srijedu na području Metkovića policija provela akciju u kojoj je uhićeno nekoliko osoba pod sumnjom da su krijumčarile drogu u sklopu zločinačke organizacije, na ispitivanje u splitski USKOK u četvrtak je privedeno troje uhićenih.

 

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, prvoosumnjičeni je Mate J. (59), zvani Haš, bivši ugostitelj, a danas umirovljenik iz Metkovića. Drugi u lancu je njegov sugrađanin Robert G. (44), a tu je i Matina supruga Sanja J. (55). Četvrti član grupe je 50-godišnji Andrea M., državljanin Italije koji se od sredine prošle godine nalazi u istražnom zatvoru u Dubrovniku.

Na osnovi onoga što smo doznali možemo zaključiti da je dilerski lanac “pukao” zahvaljujući njuhu policijskoga dvogodišnjeg belgijskog ovčara Johnnyja.

Sumnja se da su krijumčarenjem kokaina zaradili nešto manje od 33 milijuna kuna, koje je onda vođa skupine podijelio ostalima prema “zaslugama” i ulozi u organizaciji.

IŠLO SE PREKO PLOČA

Nakon višemjesečnog provođenja tajnih mjera nadzora, USKOK sumnjiči Haša da je povezao ostale u zločinačku organizaciju radi nabave većih količina kokaina i njegova krijumčarenja u Hrvatsku preko luke Ploče. Mate J. je, po sumnjama istražitelja, nabavljao drogu od nepoznatih osoba te je davao Robertu G., koji ju je sakrivao u svojoj kući u Metkoviću.

Tamo su je pakirali i pripremali za prodaju kupcima, među ostalim i prije uhićenom državljaninu Italije. On je drogu preuzimao u Metkoviću i Opuzenu te je vozio u svome Mercedesu talijanskih registracijskih oznaka, u posebno prerađenom skrovištu, do kupaca u Italiji. Sanja J. osumnjičena je da je mobitelom prenosila poruke svoga supruga Robertu J. u vezi s primopredajom kokaina Talijanu.

Najstarijeg člana skupine sumnjiči se da je u ožujku prošle godine, preko nepoznatih osoba, organizirao dolazak najmanje 146 kilograma kokaina u jednom kontejneru u luku Ploče, te se pobrinuo da taj, drogom nakrcani kontejner, završi u Metkoviću, u kući drugoosumnjičenog Roberta.