Home Vijesti HNŽ: Roditelji i učitelji službeno zatražili ukidanje mjera u školama

HNŽ: Roditelji i učitelji službeno zatražili ukidanje mjera u školama

SHARE

Predstavnici Udruge roditelja Naša djeca 2014 i Sindikata učitelja HNŽ-a održali su sastanak s ciljem definiranja zahtjeva za reviziju mjera za provedbu nastavnog procesa u osnovnim školama na području HNŽ-a.

Naime, zadnjih mjesec dana svakodnevno bilježimo pad broja i udjela pozitivnih na COVID-19 te hospitaliziranih i umrlih od navedene bolesti što su ohrabrujuće vijesti kako za cjelokupnu populaciju tako i za djecu u osnovnim školama, njihove roditelje i nastavnike.

S obzirom na poboljšanu epidemiološku situaciju i činjenicu da nije zabilježeno njezino pogoršanje ni nakon dva tjedna od povratka značajnog broja učenika u školske klupe, kao predstavnici Udruge i Sindikata predlažemo reviziju postojećih mjera u cilju poboljšanja i normalizacije nastavnog procesa na sljedeći način:

– nastava u školi, bez podjele djece na grupe i online nastave.

– korigirati trajanje sata od 30 minuta, ukinuti ograničenje za broj sati provedenih u školi, tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi.

– ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu.

Predstavnici Udruge i Sindikata predlažu provedbu navedenih mjera u probnom periodu od mjesec dana, odnosno 1. 2. – 1. 3. 2021. godine, te na osnovu evaluacije epidemiološke situacije po isteku probnog perioda donošenje odluke o daljnjim mjerama.

Čeka se reakcija resornog ministarstva i Kriznog stožera HNŽ-a na ovaj zahtjev.