Home Zanimljivosti Bugari za prelazak granice željeli koristiti Stallonea

Bugari za prelazak granice željeli koristiti Stallonea

SHARE

Bugarska policija je razotkrila veliku mrežu krivotvoritelja novca, a među dokumentima kojima je potvrđivala svoje zanatske sposobnosti je lažna putovnica na ime holivudske zvijezde Sylvestera Stallonea, predočena na sudu kao dokaz.

Na fotografiji iz lažne putovnice, koju je sudu kao dokaz predočilo tužiteljstvo, američki glumac snimljen je nakostriješenih obrva i poluotvorenih usta, kao s filmskog plakata, daleko od europskih standarda za fotografije za osobne dokumente.

Mreža je proizvodila lažne novčanice, a putovnicom je dokazivala visoku kvalitetu svog tiska i tvrdila da je kopija vjerodostojnija od originala. Bugarska policija provela je istragu u suradnji s europskom agencijom Europol i američkom tajnom službom, prenosi Index.

Tako su i 2018. službe razotkrile tiskaru lažnog novca u podzemnoj garaži u ljetovalištu Sunny Beach na Crnom moru. Lažne osobne iskaznice, lažne vozačke dozvole i lažne novčanice od 100 eura i 50 dolara zaplijenjene su u vrijednosti od 681.500 eura i 340.750 dolara. U Bugarskoj je Stallone stekao veliku popularnost kao Rocky Balboa, kako se zove njegov lik u filmovima o boksaču, ali je i snimao u toj zemlji, primjerice, jednu epizodu iz ‘Ramba’, te akcijsku komediju ‘Plaćenici’ (Expendables).