Home Crna kronika Mostar: Određen pritvor za dvije Ukrajinke, organizatorice prostitucije, ostalima izgon iz BIH

Mostar: Određen pritvor za dvije Ukrajinke, organizatorice prostitucije, ostalima izgon iz BIH

SHARE

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Asmih Zhdanovu – Asju (1961.) i Natalliu Nachinkinu (1989.), državljanke Ukrajine, osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju.

Mjera pritvora prema osumnjičenima predložena je zbog opasnosti od bjekstva. Osumnjičene su pod istragom Tužiteljstva BiH, a lišene su slobode u akciji, koja je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH na području Mostara, prenosi Fena.

Na osnovu rezultata istrage, osumnjičene se terete da su stupale u kontakt sa djevojkama sa područja Ukrajine, mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju, te su ih navodile, nagovarale i poticale na pružanje seksualnih usluga za novac, kao i organizirale pružanje tih usluga u jednom hotelu na području Mostara.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičene su uspostavljale kontakte na internet stranicama javljajući se na oglase, te dogovarale datume, vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga.

Rezultati istrage ukazuju da se počinjenje ovih kaznenih djela odvijalo u periodu od najmanje šest mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nadalje, kako se doznaje, ostalim uhićenim djevojkama, među kojima su i nedavno uhićene u jednom noćnom klubu u Banja Luci, izdan je prekršajni nalog i naložen izgon iz BiH.