Home Crna kronika SILOVAO TRI DJEVOJČICE: Maloljetnik iz Travnika osuđen na SAMO osam godina zatvora!

SILOVAO TRI DJEVOJČICE: Maloljetnik iz Travnika osuđen na SAMO osam godina zatvora!

SHARE

Općinski sud u Travniku, nepravomoćnom presudom, proglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od 10, 11 i 12 godina, koje se dogodilo u kolovozu prošle godine na području travničke općine, priopćeno je iz Općinskog suda Travnik.

Sudac za maloljetnike S.V.K. je 16-godišnjaka iz Travnika, proglasila krivim za tri krivična djela silovanja ( od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od osam godina.

-Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinitelje krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu Prijedlogom Županijskog tužiteljstva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju-navodi se u priopćenju.

Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

-Važno je istaknuti da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet mjeseci-stoji u priopćenju Suda.